My Photo
Name:
Location: Czechia

Sunday, April 11, 2010

Star Wars-Force Unleashed

Jsem veliký fanoušek Hvězdných Válek a tak mě pochopitelně informace o této (tehdy zatím připravované) hře zaujaly a vydání jsem poměrně netrpělivě očekával. Nicméně následně bylo práce hodně a financí málo a tak se žádná kulatá placka nekupovala, až nyní jsem narazil na kamaráda, který do hry investoval. Pravda, už když mi jí půjčoval, tak povídal, že to byla ztráta peněz a že hra stojí za pííp. Nevěřil jsem, ale po zahrání nelze než souhlasit. Už po stránce příběhu jsem byl zklamaný, je takový trochu divný, nicméně to by se ještě skouslo. Ostatní stránky věci jsou mnohem horší. Hra je konzolová předělávka a tento fakt z ní doslova sálá na každém kroku. Holt vše je dělané pro ovládání umožňující pohyb, střelbu a maximálně tak výskok. Ano, a tuning. Možnost přepínat barvu svého světelného meče se múže puberťákům zdát podstatná. Ale celkově jde o neskutečně ploché prostředí, kde vlastně jen běžíte a likvidujete desítky nepřátel. Odbočit nelze, dělat něco jiného než masově likvidovat vojáčky či později třeba rankory prakticky nejde, občas narazíte na místo, kde musíte silou pohnout nějakým předmětem skrytým za přěpážkou a jede se dál. Tu a tam, vlastně obvykle na konci mise následuje obtížnější soupeř, boss. Což se mě osobně hodně nelíbilo. Totiž, kamera přestane sledovat pohled postavy a zapíchne se na místě. Je tak docela těžké vůbec toho nepřítele zaměřit, třeba oblíbenými blesky nebo odhozením. A když tak třeba polovičku síly vyplýtváte úplně do prázdna, tak začne přituhovat. Naštěstí si později začnou bossové povolávat pomocníky, kteří vás (když je zabijete, což je jedno značné plus, tento nápad) léčí, jinak by byla většina soubojů skoro nemožných. Ale jak říkám, za souboje se šéfy výrazně palec dolů kvůli zhoršené orientaci. A kapitolouá sama o sobě je grafika. Ne že by byla ošklivá, právě naopak, ale není možné jí nijak nastavit, jedině rozlišení. A v době, kdy je na LCD monitorech možné používat prakticky jen nativní rozlišení mi toto přijde jako dost podstatná chyba. Prostě opravdu, musím souhlasit s kamarádem co mi hru zapůjčil: "Dohraješ to, ale je to ztráta času"

1 Comments:

Blogger standa said...

Star Wars: už nejen filmová legenda, ale také nový měsíčník vydavatelství EGMONT ČR

Komiksový časopis Star Wars magazín od vydavatelství EGMONT ČR, s.r.o., přichází v úterý 17. ledna na pulty českých prodejen tisku. Milovníky komiksů čekají každý měsíc tři napínavé povídky na 48 barevných stranách. Nový titul bude k dostání za pouhých 49 Kč a díky výhodné nabídce půlročního a ročního předplatného ho mohou čtenáři získat s 15procentní slevou.

První číslo nabídne povídky Očista s Darthem Vaderem a císařem Palpatinem, Děti Síly s Macem Vinduem a Apokalypsa na Endoru z období po Epizodě VI. Za měsíc si čtenáři budou moci vychutnat povídky Nepřátelské linie s Anakinem Skywalkerem, Cesta válečníka s Jangem Fettem a Bobou Fettem a Okamžik pochybností opět s Darthem Vaderem.



- konec -

Více informací vám poskytne
Stanislav Kadlec, šéfredaktor EGMONT ČR, tel.: 224 800 759, e-mail: stanislav.kadlec@egmont.cz
www.egmont.cz

10:29 PM  

Post a Comment

<< Home

Blog Directory